2019-03-16 08:58:31Fredagsinlägg FB 15/3

Trevlig fredag vänner!
Tänkte delge er ett par saker har en hel del annat med men inte klart att gå ut med än tyvärr.

Jag hoppas att det är en del poliser som läser detta beträffande fjädring och fjädringsväg, och att de förstår att de bara gör sig löjliga och uppvisar sin inkompetens vad beträffar fordon och fordonsfunktion. Det här måste man plugga på.(det här gäller inte alla poliser flertalet vet vad dom gör)

En fordonsförare stod och åt burgare för ett par veckor sedan när besiktningsbussen rullade upp bredvid honom på en parkering i mellansverige. Ut hoppade 3 poliser och skulle göra flygande på hans bil vilket resulterade i registreringsbesiktning och kontrollbesiktning. Kontrollbesiktningen var det inget problem med, de bristerna visste han om. Men registreringsbesiktningen fick han pga att bilen var för låg. Dom påstod att fjädringen var ändrad så pass att bilen inte längre var godkänd.
Han åker med bilen till vardags och har gjort så i 3 år och 3 vanliga kontrollbesiktningar har gjorts i detta utförande.
Han ringde upp polisen i efterhand och ville diskutera - men som vanligt så är detta omöjligt - registreringsbesiktning, punkt slut! Bilen har ingen fjädringsväg enligt polisen.

Tog bilen och åkte in direkt på besiktningen vilka stod där frågande om vad som skulle registreringsbesiktigas! Då berättade/visade fordonsägaren hela förloppet och man gjorde en noggrann kontroll/reg.

Resultatet blev att besiktningschefen sa följande:
"Poliserna måste haft grymt tråkigt, för det finns inget att anmärka på den här bilen som skulle innebära registreringsbesiktning".
Fordonet har fjädringsväg som räcker och hjulen går fria och tar inte i någonstans.

Många reggbesiktningar är så fullständigt onödiga då dom det inte resulterar i nåt bara en massa kostnader och irriterad besiktningspersonal.
----------------------------------------------------------------------------
En annan anmärkningsvärd händelse är följande:

Jag JK- och JO-anmälde ett polispar i Dalarna och en polis som betett sig anmärkningsvärt och även skadat ett fordon.
Detta var i aug 2018 som JK skickade vidare min anmälan till polisen för fortsatt utredning.
Har inte hört något, och när jag själv nu jagat polisens egen jurist, och han i sin tur vänt upp och ner på allt för att konstatera att det finns inget om det här på polismyndigheten! Och när han då tog kontakt med JK, så hade dom skickat alla handlingar i original till polisen och där har dom försvunnit ! (här luktar det illa anser jag som många gånger tidigare).
Så jag har nu inlämnat brev till polisens jurist personligen för åtgärd och skadeståndsutbetalning till fordonsägare.

Kan säga att det är en jobbig myndighet att jobba mot - ingen ordning alls, och alla skyddar varandra.

Webbshop

Stöd gärna Cruisingen Stannar genom att köpa våra dekaler och T-shirts.

Nu kan du beställa 2019 års dekal.

CS NEWS

Ställ en frågaANNONSER

Tyck till

Är bilen klar til sommaren 2024

Ja

Nej

Kommer aldrig bli

[Visa resultat]

Unika besök: 319835
Online just nu: